Mehmet Turan Çağlar, Yerelden Uluslararası Düzlemlere Suriye Krizinin Dönüşümü, İstanbul: Nobel Kitap, 2020.
Projemizde yer alan araştırmacı ve bursiyerlerimizin yanı sıra araştırmacılarımızın danışmanlığında yürütülen lisansüstü tez çalışmalarından üretilen kitap, makale ve diğer yayınlara buradan erieşbilirsiniz.
Proje ekibimizden Zehra Gürsoy Mahdy TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDAKİ KRİZLERDE LİDER ALGILAMALARI başlıklı doktora tezini 24 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen savunma toplantısında sundu. Dr. Zehra Gürsoy Mahdy'nin doktora tezi jüri üyelerimiz tarafından değerlendirildi ve oybirliği ile başarılı bulundu.
Dr. Zehra Gürsoy Mahdy'e akademik başarılarının sürmesi dileğiyle projemize katkıları için teşekkür ederiz.
Doktora tez izleme ve savunma jürisinde yer alarak değerli görüşlerini ve desteklerini bizlerle paylaşan öğretim üyelerimize içtenlikle teşekkür ederiz.
Dr. Zehra Gürsoy Mahdy'nin "TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDAKİ KRİZLERDE LİDER ALGILAMALARI " başlıklı doktora tezi “Türkiye’de Dış Politika Krizlerinde Karar Verme ve Kriz Yönetimi Süreç Analizi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi (Proje No: 112K172) tarafından desteklenmiştir.
NURAY OKUMUŞ, TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİNDE HAŞHAŞ EKİMİ KRİZİ (1968-1975) Kriz Yönetimi Açısından Bir İnceleme, ANKARA: ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ YAYINLARI, 2020
SUNUŞ
FUAT AKSU*
Cumhuriyet döneminde Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin inişli çıkışlı olduğu görülür. Cumhuriyetin ilk yıllarında mesafeli bir ilişki söz konusudur çünkü Türkiye’deki kurucu liderler emperyalizme karşı yürüttükleri savaştan başarı ile bir ulus devlet oluştururken aynı zamanda dolaylı da olsa Amerika’nın uluslararası sisteme dayatmış olduğu Amerikan değerlerine karşı da bir mücadele içinde olmuşlardır. Bu karşıtlığın somut göstergesi ise Sevr Antlaşması ile Osmanlı Devleti’ne kabul ettirilmeye çalışılan ağır hükümler olmuştur.
Bu makale TÜBİTAK 1001 Projesi (Proje No.: 112K172) Desteğiyle Hazırlanmıştır.
*Bu makale TÜBİTAK 1001 Projesi (Proje No.: 112K172) Desteğiyle Hazırlanmıştır.
Cite: Ayşe Küçük, "Non-State Actors in Turkish Foreign Policy Crises", in Analyzing Foreign Policy Crises in Turkey: Conceptual, Theoretical and Practical Discussions, Fuat Aksu and Helin Sarı Ertem (Eds.), (Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2017): 199-223.
Non-State Actors in Turkish Foreign Policy Crises*
Ayşe Küçük
Introduction
In international relations there are a few cases where the actions of non-state actors resulted in a foreign policy crisis.[1] Therefore, we have a limited number of crises where non-state actors became involved. However, the current bid of non-state actors to increase their impact and strength does not only result in a foreign policy crisis in which they become involved, but also sets the stage for them to become direct interlocut ors in these foreign policy crises. The Turkish Foreign Policy Crises (TFPC) Project fixed nine foreign policy crises in the history of Turkish foreign policy, where non-state actors had a particular impact.[2]
AydınŞıhmantepe, Türk Dış Politikasında Bir Lider SÜLEYMAN DEMİREL:Dış Politika Kriz Davranışları Üzerine Bir Araştırma, İstanbul: Cinius Yayınları, 2019.
Bu makale TUBİTAK 1001 Projesi (Proje No: 112K172) desteğiyle üretilmiştir.
*Bu makale TÜBİTAK 1001 Projesi (Proje No.: 112K172) Desteğiyle Hazırlanmıştır.
* Bu çalışma TÜBİTAK 1001 projesi desteği ile hazırlanmıştır. Proje No: 112K172.
* Bu çalışma TÜBİTAK /SOBAG 1001 Projesi / Proje No. 112K172 tarafından desteklenmiştir.